My Profile

Personal Greeting Farhad Shirazi

Farhad Shirazi Person

Contact Details

Farhad Shirazi Person

Bio

تاریخچه ارمنستان

تاریخ ارمنستان در واقع بخشی به جای مانده از تاریخ مردم ارامنه در فلات ارمنستان است؛ به نظر می رسد زادگاه و وطن اصلی مردم ارامنه ارمنستان بوده و سپس به مرور زمان مردم قسمت‌های دیگر نیز به آن‌ها پیوسته اند. در ابتدا نام ارمنستان از نام بنیانگذار این قوم یعنی‌ "هایک" گرفته شده و بعد از تسط ایران پسوند "ستان" به آن اضافه شده است اما مردم‌ مناطق دیگر، این کشور را با نام‌های دیگری چون آرمانی، آرمانیا، آرامان و ... می شناختند، اولین بار نام ارمنیا در کتیبه ای از داریوش اول دیده شده و سپس به مرور زمان نام آن به ارمنستان کنونی تغییر یافت؛ بعد از ایران اتحادیه جماهیر شوروی به ارمنستان تسلط پیدا کرد و سرانجام این کشور در سال 1991 به استقلال رسید و جمهوری ارمنستان تشکیل شد

از نظر جغرافیایی ارمنستان بین دریای سیاه و دریای خزر واقع شده که می تواند پل ارتباطی بین ایران و اروپا محسوب شود، همسایگان آن از شمال کشور گرجستان، از شرق جمهوری آذربایجان، از غرب ترکیه و در نهایت از جنوب ایران و نخجوان هستند. این سرزمین در بخش شمال فلات معروف ارمنستان شکل گرفته است و قدمتی بیش از 3000 سال دارد که ارمنستان کنونی تنها بخشی از فلات اصلی و بزرگ ارمنستان را تشکیل داده است؛ به طور کلی می توان ارمنستان را یک کشور کوهستانی دانست که عموما آب و هوای معتدل و نسبتا پربارانی دارد، وسعت آن حدود 29743 کیلومتر مربع و جمعیتی برابر 3018854 میلیون نفر دارد.

یکی از اولین کشورهایی که در قرن چهاردهم دین مسیحیت به آن راه پیدا کرد ارمنستان بود که به همین دلیل بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم آن از مسیحیت الگو گرفته است؛  دین رسمی کشور ارمنستان مسیحیت است و از این رو کلیساهای متعددی در کشور دیده می شود و می توان گفت کلیسا به نوعی ریشه در فرهنگ و اصالت آن‌ها دارد. نام این کشور در قدیم به زبان محلی "هایک" بوده که به مرور زمان با اضافه کردن پسوند "ستان" تغییر نام داده است، زبان اصلی مردم این سرزمین ارمنی است و فرهنگ آن‌ها بیشتر مربوط به مردم بومی ارمنی می شود؛ البته زبان ارمنی به دو زیر شاخه ارمنی شرقی و ارمنی غربی تقسیم می شود که تنها تفاوتی در تلفظ‌های آن وجود دارد در نهایت زبان ارمنی شرقی به عنوان زبان رسمی این کشور شناخته شده است و بعد از آن نیز زبان روسی زبان دوم آن‌هاست.

این کشور از نظر فرهنگ بسیار غنی است و بیشترین ساکنین آن را مردم ارمنی تشکیل می دهند البته مهاجرانی هرچند اندک از کشورهایی اروپایی و روسیه نیز دارند، مردم این کشور بعد از استقلال و جدا شدن از روسیه بیشتر به کشاورزی روی آورند و این صنعت را توسعه دادند. سنت گرایی در فرهنگ این مردم بسیار دیده می شود به طوری که این موضوع در نوع لباس پوشیدن و معاشرت بین زنان و مردان کاملا قابل مشاهده است؛ آن‌ها مردمی مهربان و دست و دل باز هستند که با روی خوش از مهمانان خود پذیرایی می کنند و قطعا سفر به ارمنستان می تواند خاطره خوشی در ذهن‌تان به جای بگذارد.

کشور ارمنستان پایتخت شهر ایروان یکی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی و محبوب ارمنیان جهان است. شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه کوه آرارات و بر کرانه رود هرازدان .  این شهر ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض کرد و از نو ساخته شد و امروز به شکل ایروانِ زیباست. با موقعیت استراتژیک مهم خود بارها نبردگاه عثمانی‌ها، پارس‌ها و امپراطوران روس بوده است. از این نبرد‌ها آنچه نصیب ایروان شد ویرانی‌های پیاپی بود که بلایایی طبیعی چون زلزله‌ای در قرن هفدهم، که شهر را یکپارچه به خاک نشاند، نیز بر آن افزود. با این حال بناهایی از اریوانِ کهن تا به حاضر دوام آورده‌اند که ایستایی مردمش را نیز به یاد می‌آورد. در دوران شوروی شهر بطور جدی بر پایه نقشه‌های الکساندر تمانیان معمار شهر بازسازی شد. مرکز شهر، چون جواهری از سبک معماری نخستین شوروی است.

 در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگ‌های بکار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.این کشور از جنوب با ایران، از جنوب غربی با جمهوری نخجوان، از غرب با ترکیه و از شمال با گرجستان و از شرق با جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد. کشور ارمنستان با 29800  کیلومتر مربع مساحت، در جنوب غربی منطقه قفقاز و با کمی فاصله از سواحل جنوب شرقی دریای سیاه واقع شده و همچون کمربندی بین مرزهای ایران از یک سو و جمهوریهای آذربایجان و گرجستان از سوی دیگر گسترده شده است.  کوهستانی است که در شمال فلات ایران، در غرب فلات ارمنستان و جنوب سلسله جبال قفقاز واقع شده است. ارتفاع میانگین کشور ارمنستان از سطح دریا 1800 متر است و تنها 10 درصد شهر های ارمنستان کمتر از 1000 متر ارتفاع دارند. بلندترین قله ارمنستان آراگاتس (Aragatz) است که در شمال غرب این جمهوری واقع است و 4090 متر ارتفاع دارد.

  مهمترین دریاچه کشور ارمنستان دریاچه سوان  (Sevan)، در شرق این کشور واقع شده است و نقش بسیار چشمگیری در اکوسیستم منطقه ایفا می کند و چون در ارتفاع 1924 متری از سطح دریا قرار گرفته است، یکی از مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین بزرگ جهان است. با توجه به کوهستانی بودن این کشور رودهای ارمنستان اکثرا کوتاه و دارای جریان بسیار سریع هستند. اکثر رودهای ارمنستان از طریق رود ارس یا رودهای کورا یا آخوریان به دریای خزر سرازیر می شوند. مهمترین رود های ارمنستان عبارتند از رود کورا (Kura) که از گرجستان سرچشمه می گیرد و به خزر می ریزد، رود آخوریان (Akhurian) که در مرزهای ارمنستان با ترکیه قرار دارد، رود هرازدان (Hrazdan) که از شهر ایروان می گذرد، رود آرپا (Arpa) که به دریاچه سوان وصل می شود و رود وروتان (Vorotan) در جنوب این کشور.رودهای ارمنستان اگرچه می توانند به عنوان منبع خوبی برای تامین انرژی الکتریسته و آب مصرفی کشور به کار روند، ولی به واسطه وجود آبشارها، سرعت زیاد آب جاری و پهنای کم آنها قابلیت کشتیرانی ندارند.

  جمعیت ارمنستان

هم اکنون جمعیت کشور ارمنستان 3.2 میلیون نفر است که یک سوم ان یعنی نزدیک به 1 میلیون نفر از آنها در ایروان ساکن هستند. شمار کل جمعیت ارمنیان جهان نزدیک به 9 میلیون نفر است که از این تعدا 5.7 میلیون نفر خارج از جمهوری ارمنستان امروزی زندگی می کنند. از این نظر ارمنیان در شمار ملتهایی قرار می گیرند که بیشتر از نیمی از آنان خارج از سرزمین مادری زندگی می کنند. از نظر ترکیب قومی ارمنستان جمعیت یکپارچه دارد و بیش از 93 درصد از جمعیت این جمهوری را ارمنیان تشکیل می دهند.

دین کشور ارمنستان

اکثریت قریب به اتفاق مردم کشور ارمنستان پیرو کلیسای حواری ارمنی (Armenian Apostolic Church)  هستند که نزد ایرانیان به کلیسای گریگوری شناخته می شود و کلیسای ملی ارمنیان محسوب می شود. کلیسای حواری ارمنی از اولین کلیساهای دنیای مسیحیت است و جزو کلیسای ارتدوکس شرقی به شمار می رود.ارامنیان پیش از گرویدن به دین مسیحیت بت پرست بوده و بت های بیشماری را می پرستیدند از جمله آناهید.در واقع مقدر بود که مسیحی کردن کشور ارمنستان توسط گریگور مقدس صورت گیرد. گریگور (Gregory) منسوب به خانواده اشکانیان و بنا به روایتی پسر همان مردی بود که به تحریک شاهان ساسانی، خسرو اول پادشاه کشور ارمنستان را کشته بود. برای تجربه سفر به ارمنستان با تور ارمنستان با سفرباتو همراه شوید.

 گریگور و همه افراد خانواده اش در شهر کاپادوکیه (Cappadocia) واقع در شرق آسیای صغیر مقیم شدند و در آنجا بود که گریگور با آموزه های مسیحی آشنا گردید و مسیحی شد.قبول دین مسیحی توسط ارامنیان دارای دو جنبه مهم می باشد. از یک سو گرویدن این ملت به مسیحیت نقطه عطف تاریخ کشور ارمنستان محسوب شده و در واقع تمامی تحولاتی که این ملت از ان پس شاهد بوده اند تا حد زیادی متاثر از این رویداد تاریخی بوده است. از سوی دیگر و از دیدگاه تاریخ مسیحیت نیز این رویداد اهمیت ویژه ای دارد چراکه ارامنیان نخستین ملتی هستند که در سال 301 میلادی مسیحیت را به عنوان دین رسمی کشور پذیرفتند. شایان ذکر است که گرویدن کنستانتین امپراتور روم به دین مسیح و قبول مسیحیت به عنوان دین رسمی امپراتوری روم در سال 313 میلادی صورت گرفت.پس از ظهور مسیحیت و از قرن اول میلادی نخستین پیام آوران مسیحیت وارد کشور ارمنستان شده و به تبلیغ این دین پرداختند.

ارمنستان با سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از مناطق گردشگری و جذب تورهای ورودی از کشورهای همسایه از جمله ایران است. تورهای ارمنستان با توجه به تاریخ غنی این کشور و مناظر چشم نواز آن همواره با استقبال خوبی رو به رو می شوند و در تمام سال می توان از میان آن ها برای سفر به ارمنستان انتخاب کرد.کوه آرارات به عنوان نماد ملی ارمنستان در مرز ترکیه قرار گرفته است و اعتقاد دارند این کوه محل فرود کشتی نوح است. از جمله جاذبه های این کشور زیبا می توان به؛ معبد گارنی، دریاچه سوان، صومعه گغارد، صومعه تاتو، موزه ماتنادران، موزه صنایع دستی، کاسکاد ایروان و میدان جمهوری اشاره کرد.

تور ارمنستان و واکسن کرونا :

در اقدامی کم سابقه، ارمنستان پروسه واکسیناسیون کووید-19 را به صورت عمومی آغاز کرده است و مسافران ایرانی تور ارمنستان نیز حتی بدون ثبت‌‌نام قادر به دریافت واکسن کرونای رایگان هستند. بنابر اطلاعات دریافتی، واکسن آسترازنکا در دو‌ نوبت به مسافران ورودی تزریق می شود. البته در خبری که در تاریخ 15 تیرماه منتشر شد سفیر ارمنستان در ایران اذعان کرده است که مسافران از تاریخ 24 تیرماه به بعد باید حداقل 10 روز  در ارمنستان اقامت داشته باشند تا بتوانند واکسیناسیون رو انجام دهند. جزییات این مطلب و تجارب دیگر مسافران را در مطلبی با عنوان "با سفر به ارمنستان می‌توانید واکسن رایگان کرونا (کووید 19) تزریق کنید" بخوانید.