AIA Committee on Design

2014 New York City Conference

CONFERENCE ITINERARY

THURSDAY. M.	ΑY	15
--------------	----	----

START TIME	END TIME	DURATION CONFERENCE ITEM	NOTES	
A. Conference Opening Event				
5:00pm	- 5:10pm	10 min Gather outside Hudson Hotel for walk to Knoll.	356 W 58th St.	
	5:15pm	Depart to Knoll Showroom.	Schedule Milestone.	
5:30pm	- 6:30pm	60 min Opening reception at Knoll Showroom.	1330 Ave of the Americas, 2nd	
			fl (btn 53/54th St).	
6:30pm	- 7:00pm	30 min Welcome 1. Steven Alspaugh/Sponsor remarks (15 min),		
		2. Lyn Rice, Rick Bell, Rosalie Genevro remarks (15 min).		
7:00pm	- 7:30pm	30 min Keynote Presentation: Tom Wright.		
	7:30pm	Dinner on own.		

FRIDAY, MAY 16

A. World Trade Center S	<u>Segment</u>		
7:30am - 7:40am	10 min	Gather outside Hudson Hotel for subway to WTC.	356 W 58th St.
7:45am		Depart to World Trade Center.	Schedule Milestone.
7:45am - 8:30am	45 min	Subway (1 train Columbus Circle to Rector St) transport	Broadway/59th St.
		to 9/11 Memorial Museum Entry Pavilion.	
8:30am - 8:45am	15 min	Sneak peek into 9/11 Memorial Museum Entry Pavilion.	250 Greenwich St (at Vesey St).
8:45am - 9:30am	45 min	9/11 Memorial visit w/ Entry Pavilion/PATH Station exterior viewing.	West St / Liberty St
9:30am - 9:45am	15 min	Gather at 4 WTC lobby.	Greenwich St/Cortlandt St.
9:45am - 10:15am	30 min	Walk thru Zucotti Park, past Fulton Street Transit Center to 7 WTC.	Broadway/Fulton
10:30am - 12:00pm	90 min	Presentations at 7 WTC: 1. David Childs (20 mins), 2. Michael Arad (20 min), 3. Craig Dykers (20 min), 4.	250 Greenwich St (at Vesey St).
		Joseph Welker (20 min).	•
12:00pm - 12:10pm	10 min	Brisk walk to PATH station West Concourse.	Greenwich St/Vesey St.
12:10pm - 12:20pm	10 min	Sneak peek of PATH West Concourse.	
12:20pm - 12:25pm	5 min	Gather at east end of PATH West Concourse to depart for The Standard Hotel.	
12:30pm		Depart to The Standard Hotel.	Schedule Milestone.
12:30pm - 1:00pm	30 min	Subway (E train World Trade Center to 14th St) to The Standard Hotel.	SE corner Church/Vesey St.
B. High Line Segment			
1:15pm - 1:45pm	30 min	Lunch and Segment Introduction / Standard Hotel High Line Room	10th Ave / 15th St
1:45pm - 3:00pm	75 min	Presentation by Todd Schliemann (10 min), Peter	
		Mullan, Lisa Switkin & Matthew Johnson (25 min),	
		Marianne Kwok (15 min), Toby Stewart (20 min).	

140512 AIA COD Itinerary r1.xlsx
PAGE 1 0F 4

RICE+LIPKA ARCHITECTS
5/13/2014

START TIME	END TIME	DURATION CONFERENCE ITEM	NOTES
	- 4:15pm	55 min Staggered Whitney exterior tours (5 groups at 10 min	Gansevoort St / Washington St
3.20pm	- 4.13pm	intervals).	dansevoort St/ Washington St
		Group A (3:20pm - 3:35pm).	
		Group B (3:30pm - 3:45pm).	
		Group C (3:40pm - 3:55pm).	
		Group D (3:50pm - 4:05pm).	
		Group E (4:00pm - 4:15pm).	
3:40nm .	- 5:20pm	100 min Staggered High Line walking tour (5 groups at 10 min	
3. 4 0pm	3.20pm	intervals).	
		Group A (3:40pm - 4:40pm).	
		Group B (3:50pm - 4:50pm).	
		Group C (4:00pm - 5:00pm).	
		Group D (4:10pm - 5:10pm).	
		Group E (4:20pm - 5:20pm).	
4:40nm .	- 5:25pm	Staggered Groups meander down to Smith & Thompson	Gansevoort through Hudson
т. тории	3.23pm	Architects upon finishing the High Line tour.	Yard (30th St).
5:00nm .	- 6:30pm	Reception at Smith and Thompson Architects (courtyard	NW Corner 10th Ave/23rd St
3.00pm	- 0.50pm	& offices).	(501 W 23rd - entry off of 10th
		& offices).	· ·
7:00nm	- 8:30pm	Optional office tours/receptions:	Av).
7.00pm	- 0.30pm	Cooper Joseph Studio	500 Park Avenue
		LEVENBETTS	508 W 26th St (10TH/11TH Ave)
		Richard Meier & Partners Architects	475 Tenth Ave, 6th fl
		Pei Cobb Freed & Partners Ronnette Riley Architect (@ Empire State Building)	88 Pine St (Water/Front) 350 Fifth Avenue, Suite 7401
		SAMOO (@ The New York Times Building)	620 Eighth Ave, 38th fl
		Robert A. M. Stern Architects	460 West 34th Street
		Snohetta Design (@ Cunard Line Building)	25 Broadway, 2nd floor
SATURDAY	Y, MAY 17		
A. Columbia	<u>a University</u>	<u>Segment</u>	
7:30am	- 7:40am	10 min Board Buses outside Hudson Hotel.	Pick-up: 356 W 58th St.

<u>Segment</u>		
10 min	Board Buses outside Hudson Hotel.	Pick-up: 356 W 58th St.
	Depart to Campbell Sports Center.	Schedule Milestone.
45 min	Bus transport to Campbell Sports Center.	Drop-off: Broadway/218th St.
20 min	Presentation in Campbell Sports Center auditorium by	
	Chris McVoy (Holl) on the Campbell.	
25 min	Tour of Campbell Sports Center with architects.	
10 min	Board Buses outside Campbell Sports Center.	Pick-up: Broadway/218th St.
	Depart to Columbia University.	Schedule Milestone.
40 min	Bus tour of CU Medical & Manhattanville Campuses.	Drop-off: Broadway/117th St.
60 min	Presentations in Diana Center: 1. Wigley on	
	Manhattanville & Science Bldg (25min), 2. Weiss	
	Manfredi on Diana (15 min), 3. Marble Fairbanks on	
	Stabile (10 min).	
30 min	Diana Center tour with architects.	
10 min	Brisk Walk to Science Building.	
50 min	Science Building tour.	
10 min	Brisk Walk to Stabile Center.	
25 min	Quick Box Lunch (pickup) at Stabile Student Center Café.	
10 min	Brisk walk to & board buses.	Pick-up: Broadway/115th St.
	Depart to Lincoln Center.	Schedule Milestone.
30 min	Bus transport to Lincoln Center (20 min).	Drop-off: Broadway/62nd St.
	10 min 45 min 20 min 25 min 10 min 40 min 60 min 30 min 10 min 50 min 10 min 10 min	 45 min Bus transport to Campbell Sports Center. 20 min Presentation in Campbell Sports Center auditorium by Chris McVoy (Holl) on the Campbell. 25 min Tour of Campbell Sports Center with architects. 10 min Board Buses outside Campbell Sports Center. Depart to Columbia University. 40 min Bus tour of CU Medical & Manhattanville Campuses. 60 min Presentations in Diana Center: 1. Wigley on Manhattanville & Science Bldg (25min), 2. Weiss Manfredi on Diana (15 min), 3. Marble Fairbanks on Stabile (10 min). 30 min Diana Center tour with architects. 10 min Brisk Walk to Science Building. 50 min Science Building tour. 10 min Brisk Walk to Stabile Center. 25 min Quick Box Lunch (pickup) at Stabile Student Center Café. 10 min Brisk walk to & board buses.

140512 AIA COD Itinerary r1.xlsx RICE+LIPKA ARCHITECTS PAGE 2 OF 4 5/13/2014

140512 AIA COD Itinerary r1.xlsx
PAGE 3 0F 4

RICE+LIPKA ARCHITECTS
5/13/2014

356 W 58th St, 24th floor.

Schedule Milestone.

45 min Brunch & Remarks / Hudson Hotel Roof Terrace.

60 min Panel Discussion w/ Lance Brown, Stan Allen, Vishaan

COD Annual Mtg (noon-12:30pm).

Chakrabarti, Susan Chin.

30 min Closing; Chakrabarti book-signing. COD CONFERENCE ENDS

11:45am - 12:30pm

12:30pm - 1:30pm

1:30pm - 2:00pm

2:00pm

C. FDR Four Freedoms Park Add-On Tour			
1:45pm - 1:55pm	10 min Gather outside Hudson Hotel for subway/tram to Four Freedoms Park.	356 W 58th St.	
2:00pm	Depart to Four Freedoms Park	Schedule Milestone.	
2:00pm - 2:50pm	50 min Subway/Tram (N train 57th St/ 7Av to Lexington/59th St; then walk to Roosevelt Island Tram 60th St/2nd Av;	Roosevelt Island, southern tip.	
3:00pm	Tour of Four Freedoms Park Starts	Schedule Milestone.	
3:00pm - 4:00pm	60 min Tour of park by Gina Pollara.		
4:00pm	Add-On Tour Ends - on own for transport back to Manhat	tan.	

NOTES

140512 AIA COD Itinerary r1.xlsx RICE+LIPKA ARCHITECTS 5/13/2014

START TIME

END TIME

DURATION CONFERENCE ITEM